fbpx

Foredrag & Workshops

Anne Louise og Stine er begge erfarne foredragsholdere og har bred erfaring indenfor sundhed og diætetiske problemstillinger.

Vi leverer foredrag af høj kvalitet, uden løftede pegefingre men med holdninger og stærkt fagligt indhold på baggrund af vores uddannelse som autoriserede kliniske diætister.

Kostråd og anbefalinger behøver ikke at være tørt og kedeligt. Vores foredrag tolker den lidt tunge viden om ernæring til mad på en tallerken – serveret i en let og spiselig tone.

Vi er begge skarpe på De officielle Kostråd, omlægning af livsstil samt vægttab.

Desuden har vi hver vores specialer, hvor Anne Louise med sin baggrund som triatlet har kompetencer indenfor bl.a. kost til udholdenhedsatleter og kostoptimering ved styrketræning. Anne Louise har hjulpet mange professionelle atleter med at optimere deres performance, bl.a. OL-guldvinderen Pernille Blume. Derudover er Anne Louise ofte brugt i diverse medier som FitLiving, DR1, radio NOVA, TV2 og mange andre.

Stine er ekspert på bl.a. tarmsygdomme og irritabel tarm. Desuden har Stine udtalt sig omkring plantebaseret kost til bl.a. Madmagasinet på DR1 samt holdt 2 oplæg for landbrug og fødevarer.

Stine kan bl.a. bookes til:

❖ Spis tarmen sund – og tab dig!

Varighed: 60 minutter inkl. spørgsmål til sidst i foredraget

Med udgangspunkt i Stine’s bog “Spis tarmen sund – og tab dig!” skal vi se på hvorfor det er afgørende for din sundhed at spise varieret. Vi ser på, hvad variation indebærer (og jeg kan godt afsløre det ikke er at vælge bland selv slik eller 4 slags fyld på din pizza) og hvilke fødevarer, der har god effekt på en sund tarmflora.

Vi ser på forudsætningerne for, at du kan opnå et vægttab og hvordan tarmflora og vægttab kan have en sammenhæng.

Vi tager også et kort kig i kummen og taler lidt om dine toiletvaner og betydningen for din sundhed, men slutter smagfuldt af med at have fokus på hvilke fødevarer, der er vigtigst for din tarm.

Hvis du vil have en forsmag på hvad foredrag kunne omhandle, har Stine medvirket i Mediano Healths podcast omkring tarmflora. Det var podcast nummer 7 og den hedder “Få svar på myterne om tarmflora og sundhed”.

Den finder du bl.a. i iTunes her, men du kan også finde den i Spotify, soundcloud og hvor du normalt finder dine podcasts.

❖ Low FODMAP diet – kost til dig med irritabel tarm

Varighed: 60 minutter inkl. spørgsmål.

Stine er specialist i diæten “Low FODMAP diet” og kan tilbyde foredrag om diæten samt hvordan den kan anvendes til dig med irritabel tarm eller dig, der behandler personer med tarmlidelser.

Foredraget inkluderer en kort gennemgang af diagnosen irritabel tarm (på engelsk kaldet IBS) og herefter en gennemgang af low FODMAP diet og diætens fordele og udfordringer. Stine kommer med forslag til egnede fødevarer på diæten samt tips og tricks til at anvende den i praksis.

Som forfatter til 4 bøger om low FODMAP diet samt erfaring med uddannelse af kliniske diætister i anvendelse af diæten, har Stine ekspertstatus i diæten og har været brugt som kilde i diverse artikler i landsdækkende medier om diæten.

Foredraget egner sig godt til patientforeninger eller fagpersoner, der arbejder med patienter med irritabel tarm eller inflammatoriske tarmsygdomme.

Foredrag er også afholdes som workshop for patienter. Det tager 3 timer inkl. øvelser.

❖ Plantebaseret kost – farvel til frikadellerne?

Varighed: 60 minutter inkl. spørgsmål.

Trenden med at skære ned på kød og andre animalske produkter til fordel for en helt eller delvist plantebaseret kost er kommet for at blive. Men er det sundere at leve plantebaseret eller er det primært af hensyn til dyrene og miljøet? Stine har både været anvendt som ekspert i Madmagasinet på DR1 i januar 2019 (programmet hedder Kødfri og det kan du se her) samt 2 gange som oplægsholder for Landbrug og Fødevarer. 

I dette foredrag får I bl.a. gennemgået:

 • Hvilke udfordringer er der i at leve 100% plantebaseret i forhold til dækning af kroppens behov for næringsstoffer? 
 • Hvor farligt er kød?
 • Hvilken effekt har det for miljøet at vi dropper kødet?
 • Er det lige så nemt at få sine proteiner fra bønner som fra bøffer?

Foredraget egner sig til jer i en institution, virksomhed, forening eller klub, der gerne vil blive klogere på hvordan I skal forholde jer til denne kostform. Ligger I inde med spørgsmål I gerne vil have drøftet i forhold til jeres institution, kantineordning, madklub eller lignende, tilpasses foredraget til jer.

Anne Louise kan bl.a. bookes til:

❖ Sundhedsmyter

Varighed: 60 minutter inkl. spørgsmål

Med over 8 års erfaring som diætist og over 400 klienter i forløb, har Anne Louise set og hørt meget. I en verden hvor frugt er sundt den ene dag og ikke den næste, kan det være svært at holde hoved og hale i, hvad der er sandt og falsk.

I dette foredrag får I præsenteret evidensen bag de dagsaktuelle sundhedsmyter:

 • Light er farligt
 • Sukker giver diabetes
 • Det feder at spise fedt
 • Mavebøjninger er vejen til en flad mave
 • og mange flere…

Foredraget egner sig til jer i en virksomhed, forening eller klub, der gerne vil blive klogere på mange af de kostmyter der florerer i samfundet. Ligger I inde med myter I gerne vil have punkteret/bekræftet, tilpasses foredraget til jer.

❖ Optimer din sportspræstation gennem din kost

Varighed: 60 minutter inkl. spørgsmål

Med Anne Louises baggrund som triatlet samt stærke faglige udgangspunkt, får I et foredrag med en masse evidensbaseret viden, serveret på en letforståelig måde, med lavpraktiske råd der kan bruges med det samme.

I dette foredrag bliver I klogere på hvordan kosten skal sammensættes optimalt, for at I kan præstere optimalt.

Mange timer i træningslokalet kræver også ordentligt ernæring og derfor kommer vi bl.a. ind:

 • Hvordan I skal spise i hverdagene når I træner meget
 • Hvordan I håndterer vægt og fedtprocent gennem en sæson
 • Energi før, under og efter træning og konkurrencer
 • REM-S (relativ energimangel i sport)
 • Kosttilskud til atleter

Det er rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Anne Louise har medvirket i Martin Melcher’s podcast om kost til triatleter. Du kan høre podcasten her.

Stine Junge Albrechtsen var en af vores oplægsholdere til redaktørmødet ’Sundhed i Medierne’ hos Landbrug & Fødevarer 11. januar 2018, hvor hun var inviteret til at tale om plantebaseret kost versus animalsk kost. Til mødet udmærkede hun sig ved at formidle et tungt emne på en lettilgængelig måde. Stine er en dygtig formidler, der er både veltalende og velartikuleret.
Merete Myrup
Ernæringschef mejeri / Landbrug & Fødevarer
Anne Louise Knudsen fra MapDiet har givet et foredrag om “præstationsfremmende kost”, og udover en meget kompetent præsentation, blev emnet gennemgået på en meget letforståelig måde – helt i tråd med de fremmødte deltagers forventninger. Diverse spændende spørgsmål blev alle besvaret, og de fremmødte fik praktiske og brugbare input med hjem til afprøvning på egen krop. Anne Louise kan klart anbefales, hvis man ønsker at dykke dybere ned i junglen indenfor kost – et emne, som inkluderer et utal af myte.
Peter Gyde
Træner / HI fitness

Ved booking af vores foredrag er jeres udbytte:

 • Afklarende telefonmøde inden foredraget
 • Mulighed fysisk foredrag eller som et Skype foredrag
 • Mulighed for at vi reklamerer for jeres arrangement via vores Facebookside og Instagramprofil, MapDiet 
 • Selve foredraget
 • PDF fil af præsentationen, I kan sende ud efter foredraget
 • Garanti for at alle spørgsmål fra salen med relevans for emnet besvares – dem vi eventuelt ikke når, kan fremsendes pr. mail efterfølgende

Vi leverer også foredrag til dig og din virksomhed, sportsklub eller forening. Vores færdige foredrag koster 7500 kr. ex moms.

Kontakt os

for pris og indhold til dit foredrag / workshop.

Luk menu
×
×

Kurv