Gælder kostråd stadig når vi bliver ældre?

older_blog

De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen gælder for alle!
Det betyder for ung som gammel, for slank så vel som rund og for både mænd eller kvinder. Der er dog nogle særlige hensyn at tage, når man er +65 år. Det sker for alle, at kroppens behov ændrer sig med alderen. For at opfylde kroppens ændrede behov kræves en øget opmærksomhed på madens indhold og sammensætningen af måltider. 

Fødevarestyrelsen ønsker primært at lave en forebyggende indsats ved hjælp af en fin lille video + supplerende råd om mad til aldersgruppen 65+. Rådene anbefaler bl.a. mere protein samt D-vitamin. Du finder rådene lige HER.

Anbefalingen om øget protein er for at sikre at man som +65årig kan opretholde en god hverdag så længe som muligt. Muskelmassen falder naturligt med alderen, men man kan bremse dette fald med fokus på en aktiv hverdag og et godt proteinindtag. Protein er en vigtig medspiller for at opretholde muskelmassen, og data tyder på, at over halvdelen af de 65-75 årige ikke får protein nok.

Det kan lyde lidt tørt og kedeligt, men grundlæggende er rådene til for at sikre så lang og sund en alderdom som muligt. Heldigvis kan budskabet serveres med lidt humor præcis som vi foretrækker det hos MapDiet.

Du kan se den nye video fra Fødevarestyrelsen og Anders Morgenthaler lige her:

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Seneste indlæg

Os bag MapDiet

Ved tasterne på bloggen samt i virksomheden MapDiet finder du en erfaren klinisk diætist. Stine Junge Albrechtsen har mange års erfaring som selvstændig diætist, foredragsholder og underviser. Stine brænder for faget og er ekspert i at levere viden om kost og livsstil i et sprog alle kan forstå og uden løftede pegefingre. Kort sagt formidling i øjenhøjde og med realistiske målsætninger.

Stine Junge