Hvad har du budget til?

budget_blog

Lad os bare slå fast at kalorietælling er kedeligt! PUNKTUM!
Vi kan bare ikke komme udenom, at det skaber et godt overblik! Ikke at forholde sig til kalorier er som at gå ind i et supermarked uden at forholde sig til, hvad ting koster. Det er der meget få, der har budget til – både med kalorier eller penge!

Så uden at skulle holde styr på hver en mundfuld du spiser eller veje din mad, så skaber det i hvert fald en eller anden form for ramme at vide, hvad der “koster” mest eller mindst. Desuden er det en hjælp til at prioritere i sit kaloriebudget. For intet her i verden er forbudt at spise – det handler jo om mængder og hyppighed.

Her kan du se, hvad du kan spise for 50 kcal. Det er en meget lille del af de flestes kaloriebudget, da en normalvægtig kvinde kan spise ca. 2000 kcal pr. dag og stadig være vægtstabil. De 50 kalorier, der er i hver af de 4 skåle illustrerer stadig fint, hvor hurtigt man kan få mange kalorier i form af cashewnødder, men sjældent kan komme til at overspise gulerødder. Det samme gælder frugt, hvor tørret frugt som dadler, rosiner eller abrikoser hurtigt kan løbe op, mens du får en del mere for kalorierne, når du vælger frisk frugt.

Uanset hvad er kalorierne dine og du vælger selvfølgelig selv, hvad du helst vil bruge dem på!

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Seneste indlæg

Os bag MapDiet

Ved tasterne på bloggen samt i virksomheden MapDiet finder du en erfaren klinisk diætist. Stine Junge Albrechtsen har mange års erfaring som selvstændig diætist, foredragsholder og underviser. Stine brænder for faget og er ekspert i at levere viden om kost og livsstil i et sprog alle kan forstå og uden løftede pegefingre. Kort sagt formidling i øjenhøjde og med realistiske målsætninger.

Stine Junge