Mysteriet i cykelskuret

bicycle_blog

I august i år rejste min ældste datter 10 mdr på highschool i Houston, Texas.
Det betyder hendes cykel inkl. fin cykelkurv står urørt i cykelskuret. Efter et par uger i det uoplyste cykelskur, som står på vores ejendoms fælles parkeringsplads, begyndte kurven at fyldes med skrald. Jeg har bare tømt den uden at tænke over hvilken type skrald, men efter et par gange bemærkede jeg det altid var slikpapir. En æske efter 12 kokosmakroner, papir fra chokoladebarer eller en hel plade chokolade.

Nysgerrigt har jeg så lige tjekket de omkringstående cykler og jo, de indeholder også slikpapir i kurven på de cykler, der sjældent anvendes eller er blevet for små til deres ejere. Det er faktisk en del, der kommer til på ugentlig basis. Og fraset en enkelt vandflaske, så er det kun slikpapir. Der er ingen tomme dåser, andet emballage eller husholdningsaffald. Kun slikpapir… Så eneste konklusion må være at vi har en “smugspiser” i cykelskuret.

I min optik må alle spise hvad de vil, når de vil, men kan ikke andet end have lidt sympati for vores smugspiser. Det er virkelig et trist og mørkt sted at spise! Jeg er helt med på at der i vores cykelskur kan være tale om et barn eller en teenager der spiser i hemmelighed for forældrene, men det er stadig en person med en del penge på lommen i forhold til mængderne af skrald, der ugentligt kommer til.

I mit virke som privatpraktiserende diætist har jeg mødt en del smugspisere. Personer, der spiste slik i bilen, om natten, på hjemvejen eller når de handlede. Fælles for dem alle var at spiseriet var en hemmelighed, fordi de var flove over deres lyst til at spise sødt eller mængderne af sødt, de spiste. Lad os lige slå fast at der intet forkert er i at have lyst til sødt eller snacks generelt. Det kan reelt være man er sulten om eftermiddagen eller man er vred efter en hård dag på arbejdet eller ked eller noget helt fjerde.

Uanset hvad er der bare bedre løsninger end at spise i cykelskuret! Første skridt er at tale om det i stedet for at spise i smug! Så kære smugspiser, jeg håber virkelig du får mod til at komme ud i det åbne og tale om spiseriet. Det er i hvert fald første skridt til et sundere spisemønster og på sigt en bedre håndtering af følelser, appetit eller hvad der nu trykker dig.

/Stine

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Seneste indlæg

Os bag MapDiet

Ved tasterne på bloggen samt i virksomheden MapDiet finder du en erfaren klinisk diætist. Stine Junge Albrechtsen har mange års erfaring som selvstændig diætist, foredragsholder og underviser. Stine brænder for faget og er ekspert i at levere viden om kost og livsstil i et sprog alle kan forstå og uden løftede pegefingre. Kort sagt formidling i øjenhøjde og med realistiske målsætninger.

Stine Junge