Måltidslister

Måltidslisterne er hele, sammensatte morgen-, frokost-, aften- og mellemmåltider samt desserter, hvor vi har udarbejdet dem for dig. Selv om måltiderne er klar til brug, så kan du stadig variere dem ved at udskifte fedt, kulhydrat, grøntsager eller protein med makrolisterne.

Måltidslisterne indeholder som udgangspunkt 10 forslag til det valgte måltid eksempelvis morgenmad. Som ved de andre produkter og anbefalinger her på siden anvender vi Fødevarestyrelsens officielle kostråd som rettesnor. Derfor har vi fokus på at måltiderne er varierede, indeholder mest muligt frugt og grønt, så mange kostfibre som muligt, primært indeholder umættet fedt og sparer på salt og tilsat sukker.

Når det er sagt, så er vores grundholdning at ”lidt af det hele, giver plads til det hele”.

Derfor finder du heller ikke opskrifter, der indeholder mange specialprodukter og vi er som udgangspunkt hverken glutenfri, laktosefri eller sukkerfri.

Det er grundlæggende de samme måltider du finder på måltidslisterne blot justeret til det pågældende energitrin. Det betyder, at aftensmad er de samme opskrifter bare til 350 kcal, 400 kcal, 450 kcal og 500 kcal, men de vil være justeret med mere kulhydrat, protein og fedt alt efter hvad der passer til opskriften.