X-tra lister

På x-tra listerne finder du sæsonens måltider.

X-tra listerne er hele, sammensatte måltider som vi har udarbejdet for dig. De fleste af x-tra listerne kan erstatte enten et hovedmåltid eller et mellemmåltid og det vil være beskrevet, hvad x-tralisterne skal erstatte af måltider på en kostplan.

Selv om måltiderne er klar til brug, så kan du stadig variere nogle af dem ved at udskifte fedt, kulhydrat, grøntsager eller protein med makrolisterne. Der kan være måltider, der er baseret på opskrifter, hvor det er svært at udskifte ingredienser. Det gælder fx fødselsdagslisten med mange kageopskrifter.

Som ved de andre produkter og anbefalinger her på siden anvender vi Fødevarestyrelsens officielle kostråd som rettesnor. Derfor har vi fokus på at måltiderne er varierede, indeholder mest muligt frugt og grønt, primært indeholder umættet fedt og sparer på salt og tilsat sukker.

Når det er sagt, så er vores grundholdning at ”lidt af det hele, giver plads til det hele”.

Derfor finder du heller ikke opskrifter, der indeholder mange specialprodukter og vi er som udgangspunkt hverken glutenfri, laktosefri eller sukkerfri.

Det er grundlæggende de samme måltider du finder på x-tra listerne blot justeret til det pågældende energitrin.

Det betyder, at der eksempelvis er de samme opskrifter på “fødselsdags-listen” til 150 kcal, 200 kcal og 250 kcal, men de vil være justeret med mere kulhydrat, protein og fedt alt efter hvad der passer til opskriften.

MapDiet’s kostplaner er standardiserede, så lider du af voldsomme fødevarerallergier eller intolerance,
anbefaler vi at du tager kontakt til en diætist for et individuelt forløb.